„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+17.0 °C
daži mākoņi

Telpas pirmsskolniekiem 6. vidusskolā sagatavotas

23. augustā 6. vidusskolā Grīvā uzņēma viesus. Apskatīt izremontētās telpas, kurās no 1. septembra darbosies trīs 6. bērnudārza grupas, ieradās Daugavpils domes vadība un pieņemšanas komisija.

2015. gada februārī domes deputāti atbalstīja divu Daugavpils izglītības iestāžu – 6. bērnudārza un 6. vidusskolas (Grīva) apvienošanas projektu. Tika nolemts likvidēt bērnudārzu, pārveidojot par skolas pirmsskolas izglītības programmu, un tā audzēkņus pārcelt uz skolu, kuras telpas un infrastruktūra ļauj uzņemt vairākus desmitus mazu bērnu. Viens no galvenajiem apvienošanas un pārvietošanas iemesliem – vecās, mūsdienu prasībām neatbilstošās ēkas uzturēšanas lielās izmaksas, turklāt tā atrodas uz privātas zemes.

Nepieciešamās formalitātes un remontu bija paredzēts paveikt līdz pagājušā gada 1. septembrim, bet process iekavējās Būvniecības likuma jauno noteikumu dēļ, kuri izvirza daudz stingrākas prasības. „Mums, remontējot tikai dažas telpas, nodošanai ekspluatācijā jāsagatavo visa skola,” toreiz skaidroja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova

2016. gada martā domes deputāti atbalstīja 254 195 eiro kredīta ņemšanu Valsts kasē, lai izremontētu telpas bērnudārza audzēkņiem. Konkursā uzvarēja Daugavpils būvfirmu tandēms – „Vanpro” un „Nordserviss”, un tagad darbi jau ir pabeigti. Savukārt pašvaldībai jāatrisina jautājums, ko iesākt ar bērnudārza ēku, -- vai tā stāvēs tukša vai arī tiks izīrēta.

Visu rakstu lasiet 26. augusta numurā.