„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.5 °C
daļēji mākoņains

Berķenele varētu kļūt par radošu cilvēku rezidenci

Pēc arhitektu plenēra, kas notika augusta sakumā Raiņa mājā Berķenele Kalkūnes pagastā, Daugavpils novada dome ir saņēmusi priekšlikumus bijušo Berķeneles pusmuižu, kur šobrīd ir muzejs, izveidot par radošu cilvēku rezidenci. 

Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, „Latgales Laikam” pastāstīja, ka plenērā „Mantojuma tektonika” piedalījās arhitekti Jānis Dripe, Laimonis Šmits, Kristaps Vestmanis, Inguna Kokina un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas eksperts Rihards Pēterson. Viņi uzsvēra Berķenels unikalitāti, kuru jāparāda pārējai pasaulei ar jauniem arhitektūras un satura risinājumiem. Proti, ja izdotos atjaunot ēkas, kas pieder kādreizējās pusmuižas kompleksam, tad tā būtu ne tikai tradicionālo izstāžu, plenēru un Dzejas dienu norises vieta, bet arī dažādu nozaru mākslinieku radošā rezidence. 

Visu rakstu lasiet 30. augusta numurā.