„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils skolas un pedagogi saņems balvas

29. augustā svinīgā ceremonijā Melngalvju namā Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza Ata Kronvalda balvu un ceļojošo balvu “Lielā Pūce”. Ata Kronvalda prēmiju saņēma Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja skolotāja Larisa Želve.

Larisas Želves pedagoģiskā darba stāžs ir 24 gadi. L.Želves audzēkņiem ir augsts zināšanu līmenis priekšmetā, ko uzrāda gan centralizēto valsts eksāmenu rezultāti, gan arī skolēnu sasniegumi dažāda līmeņa olimpiādēs, konkursos un zinātniski pētniecisko darbu konferencēs. Katru gadu skolēni L.Želves vadībā piedalās dažāda veida vēstures konkursos un pārsvarā tiek iegūta 1.vieta. Skolotājas vadītie zinātniski pētnieciskie darbi augsti tiek novērtēti ne tikai Latgales reģionā, bet arī valsts līmenī. Kopš 2012.gada skolotājas skolēni Valsts līmenī guvuši 8 godalgotas vietas vēstures olimpiādēs. Skolotāja mudina savus skolēnus pētīt ģimenes un dzimtas vēsturi, saglabāt kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm, pievērst uzmanību vēsturisko pieminekļu saglabāšanai.

Ata Kronvalda balva tiek pasniegta jau kopš 1989.gada, un līdz 2016.gadam pavisam godalgas saņēmuši 141 izcili izglītības darbinieki, starp viņiem arī daugavpilietes Inga Sokolova (2009.gads), Aļesja Šapkova (2012.gads) un Ināra Kudrjavska (2015.gads)

Ceremonijā tika pasniegti diplomi skolu reitinga "Lielā Pūce" pirmajām piecām  "Lielajām skolām" un piecām  "Mazajām skolām". Pirmās 2 skolas katrā skolu grupā saņems ceļojošās balvas - pūces. Šogad reitingā ir iekļautas 175 "mazās" skolas un 93 "lielās" skolas(vidusskolēnu skaits vismaz 100 skolēni).

Balvu lielo skolu grupā saņems Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, bet mazo skolu grupā Daugavpils Saskaņas pamatskola.

Ceļojošo balvu „Lielā Pūce" pirmo reizi pasniedza 1988./89.m.g. Balvas dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes firma „Kontakts". Lielā Pūce ir skolu reitings darbā ar talantīgiem skolēniem. Ata Kronvalda fonds labākos skolu kolektīvus nosaka pēc to skolēnu sasniegumiem attiecīgā mācību gada mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu Valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un Valsts mēroga konkursos.