„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.7 °C
skaidrs laiks

Laucesas pamatskolā zvans skanēja pirmo reizi

septembrī pirmo reizi skolas zvans skanēja Laucesas pamatskolā. Tā ir jauna skola Daugavpils novadā, kur tagad mācās divu apvienoto skolu  -Tabores un Birznieku pamatskolas skolēni.

Pēc simboliskās lentītes pārgriešanas bērni, skolotāji un vecāki gluži kā  zirņi sabira skolā. Sporta zālē, kas kalpos arī kā aktu zāle, skolēni dziedāja, lasīja dzeju un dejoja, pirmklasnieki un 9. klases skolnieces skandināja skolas zvanu, bet pieaugušie, tostarp Laucesas pamatskolas direktore Valentīna Vavžiņaka, Laucesas pagasta pārvaldes vadītājs Andris Ķesters un Daugavpils novada domes deputāts Andrejs Bruns teica apsveikuma vārdus, pateicās skolotājiem, kuri ir aizgājuši pelnītā atpūtā, un pasniedza dāvanas.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atminējās, ka viņa pirms vairāk kā 50 gadiem sāka iet 1. klasē Līksnas pamatskolā. „Vēlāk 1. septembrī gāju uz skolu kā amatpersona un vecmāmiņa. Mani mazbērni Samanta un Oskars mācās Sventes vidusskolā. Pirmā skolas diena ir īpaša, to svin visi,” pastāstīja J. Jalinska, novēlēdama skolēniem uzcītību, pacietību, labas sekmes, kā arī dejot, dziedāt un sportot prieku.

Visu rakstu lasiet 2. septembra numurā.