„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+15.2 °C
skaidrs laiks

Politiskie represētie salidojumā Ikšķilē tikās ar Valsts prezidentu

Daugavpils politiski represēto kluba dalībnieki, viņu bērni un mazbērni piedalījās Latvijas politiski represēto salidojumā, kas notika 27. augustā nu jau 18. reizi krāšņajā Daugavas krastā, Ikšķilē.

Salidojumā Daugavpili pārstāvēja 30 dalībnieki, arī Vera Djatkoviča, kas  kopā ar citiem atcerējās pārdzīvoto un satikās ar  Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

„Izrādās, mūsu prezidentam ir tikpat daudz gadu kā manai meitai. Viņš sarunā bija laipns, atzinās, ka arī viņa radi ir gājuši ērkšķoto represiju ceļu. R. Vējonis novēlēja stipru veselību un mudināja stāstīt atmiņas bērniem, mazbērniem, lai saglabātos liecības par tiem bargajiem laikiem,”  pastāstīja Vera.

V. Djatkoviča Ikšķilē bija desmito reizi. Viņa tur mēdz satikt savu izsūtījuma draudzeni Lidiju, ar kuru kopā mācījās skolā.

Pēc Valsts prezidenta, Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, Eiroparlamenta deputātes Sandras Kalnietes un Latvijas Politiski represēto apvienības vadītāja Gunāra Rešņa uzrunas izskanēja koncerts un Artūra Uškāna un „Laimas muzykantu” balle.

Vera „Latgales Laikam” pārlapo dažas atmiņu lappuses: „Kad mūs izveda no Šēderes pagasta uz Omskas apgabala Sargatova rajona sovhozu „Tambovka”, man bija 3,4 gadi, bet māsai Jeļena -- 7. Tētis tobrīd kā politiskais ieslodzītais atradās cietumā. Atmiņas par pašu braucienu ir iespiedušās sirdī tik dziļi, ka tās aizēnojušas šodienas notikumus.

Visu rakstu lasiet 2. septembra numurā.