„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+6.5 °C
skaidrs laiks

„Čadu” skrejceļā atkal virmoja sacensību gars

3. septembrī Dagdas novada zemnieku saimniecības „Čadi” skrejceļā notika zirgu rikšotāju sacensības, kurās piedalījās braucēji no Dagdas, Ludzas, Ciblas, Gulbenes un Garkalnes. Braucēji cīnījās par uzvaru piecos braucienos, pievarot katrā 1600 m distanci. Rikšotāju braucēju sporta kluba „Pegazs” valdes locekle Inese Ruskule pastāstīja, ka sacensībās piedalās spēcīgākie braucēji ar zirgiem, kas audzēti gan Latvijā, gan ārzemēs. Viņa piebilst, ka Latvijā rikšotāju sacensības atdzimušas pirms 11 gadiem, un šajos gados ir gūti labi rezultāti, turklāt priecē, ka laurus arvien vairāk plūc pašmāju rikšotāji. 

Sacensību galvenā tiesnese Vilhelmīne Vegnere pastāstīja, ka šī sezona ir ļoti aktīva un sacensībām bagāta. Braucēji ik mēnesi piedalās sacensībās, tostarp Lietuvā, kur tās norit daudz augstākā līmenī un kur ir lielāka konkurence.

Z/s „Čadi” skrejceļā sacensības notiek kopš 2009. gada, taču pēdējie divi gadi tika izlaisti dēļ cūku mēra uzliktajiem ierobežojumiem.

Šoreiz sacensības sākās ar Latvijas Rikšotāju savienības kausa izcīņu, uz skrejceļa sacenšoties trim braucējiem no Garkalnes. Par sekundes daļu priekšgalā izrāvās Ruta Neiberga ar zirgu Stella, atstājot otrajā vietā Latvijas rekordisti Tatjanu Martinsoni ar rikšotāju La Fleur un trešajā vietā Māri Ežmali ar rikšotāju Partos.

Visu rakstu lasiet 6. septembra numurā.