„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.0 °C
skaidrs laiks

Jau desmit gadus Zemgales baznīca sagaida ticīgos

Lai gan 4. septembris Demenes pagastā bija Zemgales katoļu baznīcas iesvētīšanas 10 gadadiena, tomēr, pateicoties Jelgavas diecēzes bīskapa Eduarda Pavlovska atgādinājumam, demenieši svinēja vairākus svētkus.

 Ir sācies jaunais skolas gads, un vairāk kā 200 Demenes pagasta bērni ir uzsākuši skolas gaitas dažādās skolās. Bīskaps skolēniem un studentiem deva Dieva svētību, novēlēja, lai ir izturība un labas sekmes. Vairāk kā 10 bērni no bīskapa rokām saņēma Iestiprināšanas sakramentu.

Tāpat todien Romā svēto kārtā tika iecelta Māte Terēze, un, kā teica bīskaps, tagad draudzes, ja vien to vēlas, var veidot altārus viņas godam un lūgt svētās aizbildniecību pie Dieva.  

Runājot par Zemgales katoļu baznīcas vēsturi, E. Pavlovskis atgādināja, ka ēkā kādreiz pārdeva dzelzceļa biļetes, cilvēki no perona, kur bija 11 ceļi, brauca vairākos virzienos, lai iepirktos, studētu, ciemotos. „Tā ir Dieva providence, ka, projektējot Zemgales staciju pagājušā gadsimta 20. gados, arhitekti izvēlējās krusta formu. Jelgavas diecēzes bīskaps emeritus Antons Justs ieraudzīja šo ēku jau ar cauru jumtu, tomēr viņš noteica, ka te būs baznīca. Mēs varam pateikties Dievam, ka cilvēki jau desmit gadus ar Dievu satiekas tieši šeit,” sacīja E. Pavlovskis.

Visu rakstu lasiet 6. septembra numurā.