„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.8 °C
skaidrs laiks

Piecpadsmit raidījumos stāstīs par Latgali

Šonedēļ Latvijas TV7, LTV1 un kanālā Re:TV ir atgriezies raidījums „Sajūti Latgali”. Studijas „3KM” operatore un producente Sandra Poplavska-Rimicāne un režisors un operators Jānis Rimicāns „Latgales Laikam”  pastāstīja, ka raidījumiem jaunajā sezonā ir cits saturs un forma, turklāt to ir piecreiz vairāk.

Pirmajā raidījumā, ko varējām  redzēt 5. septembrī,  tika skaidrots  latgaliešu valodas statuss Latvijā, valodas lietošanas iespējas un grūtības. „Politiķi saka, ka likums atļauj lietot latgaliešu valodu, atliek vien runāt pašam. Taču reālajā dzīvē aina ir cita. Valsts valodas centram ir savs viedoklis, Kārsavas novada domei -- savs, literātiem -- atkal savs. Esam secinājuši, ka latgaliešu valodu var brīvi lietot saziņā un dokumentos,” pastāstīja Jānis.

Tikmēr Sandra atklāja, ka otrais raidījums, ko redzēsim TV ekrānos jaunnedēļ, meklēs atbildes uz jautājumu, kāda ir katoļu baznīcas loma Latvijā un pasaulē. Šovasar Sandra un Jānis atpūtā Itālijā, un viņiem Romā palaimējās nointervēt Frederiko Lombardi, pāvesta preses dienesta galveno pārstāvi.

Visu rakstu lasiet 9. septembra numurā.