„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Algas Daugavpils bērnudārzos maksā atbilstoši slodzēm

Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi un speciālisti, tostarp logopēdi, „Latgales Laikam” vaicāja, kāpēc ir samazinājušās likmes un kāpēc darba alga ir pieaugusi par dažiem desmitiem eiro, lai gan saskaņā ar jauno pedagogu algas reformu no 1. septembra arī bērnudārzos pedagogiem būtu jāsaņem 650 eiro par likmi jeb 40 kontaktstundām. Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja, ka pašvaldība vēlas saglabāt darbu visiem pedagogiem, tāpēc darba algas tiek palielinātas pakāpeniski.

Analizējot pedagogu darba algu jauno piešķiršanas kārtību, pašvaldībai bija jāizvēlas, vai nu pagarināt pirmsskolas izglītības iestāžu darba laiku līdz plkst.19.00 vai 20.00 vai ieviest ilgāku darba laiku pedagogam, proti, kolēģim atnākot uz otro maiņu, pirmās maiņas pedagogs vēl kādu laiku strādā kopā ar viņu. M.Isupova skaidro: „Mēs palikām pie pagājušā gada darba grafika. Taču pagājušajā gadā algas likme bija 30 h, bet tagad tās jau ir 40 h, tomēr vairums pedagogu strādā tās pašas 30 h, līdz ar to viņu likme ir 0,77. Pašvaldība par vienu likmi maksā 650 eiro. Bet tā kā pirmsskolas izglītības skolotājiem šī pilnās likmes nav, tad viņi saņem 500 eiro. Tomēr tas ir vairāk. Proti, pagājušajā gadā skolotājs, kuram bija darba stāžs 10 un vairāk gadi, par savu darbu saņēma 476 eiro, savukārt no 1. septembra viņš saņem 500 eiro.”

Visu rakstu lasiet 13. septembra numurā.