„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+5.8 °C
apmācies

Skatītāji nobalso, atnākot uz teātri

Daugavpils teātris rīt, 14. septembrī, ar pirmizrādi bērniem sāk jauno sezonu, kurā skatītājus gaida gan jauni skatuves mākslinieki, gan politiskais teātris, gan arī Latvijas valsts simtgades svinēšana, preses konferencē klubā „Artilērijas pagrabi” pastāstīja teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.

Sezonas pirmajā pusē ik mēnesi ir gaidāms jauns iestudējums. Šoruden sezona sākas ar izrādi bērniem „Sarkangalvīte un pasaku mežs”. Savukārt pirmais iestudējums pieaugušajiem oktobrī būšot politiskais teātris, sola topošās izrādes „Kailais karalis” režisors O. Šapošņikovs: „Stāsta pamatā ir trīs pasakas, kas vēsta par cilvēka smieklīgo dabu. Tas ir atkarīgs no varas, no naudas, tāpēc kļūst līdzīgs klaunam un vairs nav pilnvērtīgs vesels cilvēks. Pieļauju, ka kāds noteikti atradīs līdzību ar šodienas Latviju un izteiks pārmetumus, bet nevajag sašaurināt tēmu – izrāde nebūs par Latvijas politiku, bet gan par mūsu civilizāciju.” Izrāde top kopdarbā ar horeogrāfi Irinu Saveļjevu.

A.Volodina lugu „Pieci vakari” iestudēs Georgijs Surkovs, un teātra vadītājs ļoti priecājas, ka pēc divu gadu pārtraukuma un studijām Maskavā šeit atgriežas jaunais talantīgais režisors. Bet vislielākā intriga un interese jau sākusies par Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Dž.Dž.Džilindžera viesošanos. O. Šapošņikovs atzīst, ka viens no iemesliem, kāpēc šis režisors brauks iestudēt izrādi Daugavpilī, esot ilggadēja draudzība. Džilindžers jau ir apmeklējis teātri, iepazinies ar aktieriem, un viņam esot liels entuziasms šeit strādāt.

Visu rakstu lasiet 13. septembra numurā.