„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.2 °C
daži mākoņi

Tēvs un dēls domā par saimniecības attīstību

Sventes pagasta z/s „Upenes” piena cena ir augusi no 17 centiem vasarā līdz 20,5 centiem septembrī par kg. Saimnieks Viktors Dzozdovskis un dēls, reizē arī sadarbības partneris Deniss Drozdovskis, kurš ir izveidojis piemāju saimniecību „Uguntiņas”, jau apdomā vairākas attīstības ieceres.

„Projekti, kur varētu būt daļa ES un daļa pašu finansējums, pagaidām nav aktuāli. Pirms tam ar Eiropas atbalstu esmu modernizējis fermu, iegādājies tehniku. Tagad nevar zināt, vai piena cena būs laba arī ziemā. Tomēr paņēmām kredītu un nopirkām jaunu siena presi. Dēls cenšas pierunāt, lai paplašinos,” Viktors saka „Latgales Laikam”. Deniss tiešām pauž pārliecinoši, ka jādomā par paplašināšanos, attīstību, modernizāciju. Ja fermā, kas paredzēta 200 piena govīm, ir 170 liellopi un teļi, tad ganāmpulku var pieaudzēt par 10 -- 20 govīm, lai piena apjoms kļūtu vēl lielāks. Zemes platības jau tiek palielinātas katru gadu, un šobrīd abi saimnieki apsaimnieko 150ha.

„Nopirkām jaunu presi, un jau šogad mēs ieekonomēsim vismaz 1500 eiro. Pirms kāda laika tētim teicu, ka jāņem slaucēju, lai mammai ir vismaz 2 brīvdienas. Tagad slaucēja ir, bet mamma var atpūsties jau trīs dienas. Tas ir labi, ka mēs apspriežamies. Mēs esam ģimene un sadarbības partneri,” pastāstīja Deniss.

Visu rakstu lasiet 13. septembra numurā.