„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.4 °C
apmācies

Pašvaldība samaksās par tirdzniecības vietām

Daugavpils novada dome pirmo reizi samaksās par ielu tirdzniecību gadatirgū, kas notiks 17. septembrī, Daugavpils novada dienā.

„Maksu nosaka Daugavpils pašvaldības saistošie noteikumi. Šo nodevu samaksās novada pašvaldība, lai novada mājražotāji, lauksaimnieki, amatnieki tirgotos par brīvu,” pastāstīja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika.

Saistošie noteikumi nosaka, ka Daugavpilī par ielu tirdzniecību jāmaksā no 3 -- 21 eiro atkarībā no sortimenta. Piemēram, biškopības produktu tirdzniecības nodeva ir 3 eiro, savukārt 10 eiro ir mājas alus un 7 eiro -- maizes un citu pārtikas produktu tirdzniecības nodeva.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska teica, ka lūgs Daugavpils domei veikt izmaiņas saistošajos noteikumos, lai vietējiem ražotājiem turpmāk tirdzniecība gadatirgos būtu bez maksas.