„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Piešķirs dzīvokļus skolotājiem un aktieriem

13. septembra Daugavpils domes ārkārtas Izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti lēma par speciālistu nepieciešamību izglītības un kultūras nozarē. Šāda jautājuma izskatīšanu rosinājis J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un Daugavpils teātra vadības lūgums piešķirt pašvaldības dzīvokļus speciālistiem saskaņā ar šovasar apstiprinātajiem domes saistošajiem noteikumiem „Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu speciālistiem”. Tajos noteiktas tās nozares, kuru speciālisti ir vajadzīgi pilsētai un var pretendēt uz pašvaldības dzīvokļa īrēšanu.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis komitejā skaidroja, ka starp Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju un Polijas Nacionālās izglītības ministriju ir noslēgts līgums par sadarbību izglītībā un augstākajā izglītībā, kas paredz Polijas valdības atbalstu J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas darbībai, tai skaitā nodrošinot ar poļu valodas, literatūras un vēstures pedagogiem. 

Visu rakstu lasiet 16. septembra numurā.