„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+14.5 °C
daži mākoņi

Likteņdārzs – unikāla piemiņas vieta

Uz salas Daugavā pie Kokneses ar visas Latvijas tautas atbalstu tie veidots Likteņdārzs – piemiņas vieta, kur satiekas katra cilvēka un valsts pagātne, tagadne un nākotne, lai dotu  mierinājumu pagātnei, spēku šodienai un iedvesmotu piepildīt savus sapņus nākotnē.

„Latvijas iedzīvotājiem ir unikāla iespēja piedalīties Likteņdārza tapšanā, atvedot pelēko laukakmeni amfiteātra sienai jeb akmens krāvumam “Pelēkais saulriets”, kā arī sainīti zemes lielajam pļavu ziedu kalnam. Likteņdārzs ir unikāla piemiņas vieta 20.gs represijās cietušajiem, kā arī tautas dāvana Latvijai tās neatkarības simtgadē. Tā ir vieta, kuru veidojam mēs paši,” stāsta nodibinājuma „Kokneses fonds” gide Benita Rugaine.

Japāņu arhitekts Shunmyo Masuno parku projektējis Latvijas iedzīvotājiem saprotamā arhitektūras valodā. Proti, piemiņas vietā ir tikai koku, košumkrūmu un puķu apstādījumi, akmeņi un koka konstrukcijas. Ir tikai viens izņēmums -- sakuras jeb ziedošo ķiršu aleja ir aizstāta ar ābelīšu aleju, kas, tāpat kā Japānā ķirši, zied krāšņiem rozā ziediem.

Nākotnē šis parks būs īsts mežs, jo jau šobrīd tur ir iestādīti vairāk kā 2500 koki.

Visu rakstu lasiet 16. septembra numurā.