„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Atbalsta uzticības balsojumu domes vadītājiem

26. septembrī apvienotajā komiteju sēdē 10 deputāti no piecpadsmit  vienojās, ka domes sēdē notiks uzticības balsojums Ilūkstes novada domes priekšsēdētājam Stefanam Rāznam un viņa vietniekam Maiguram Krievānam. Savukārt opozīcijas deputātu Ineses Ziediņas, Kristapa Averjanova (Vienotība), Anda Ķīša un Ilvara Ķīša (Vienoti Latvijai) un Viktora Jasiņaviča (Saskaņas centrs) iesniegums par neuzticības izteikšanu S. Rāznam un M. Krievānam netika izskatīts, jo tas neatbilda likumdošanai.

Opozīcijas deputāti, izņemot Inesi Ziediņu, atstāja zāli, lai gan domes priekšsēdētājs aicināja viņus palikt, lai noklausītos paskaidrojumu, kāpēc iesnieguma izskatīšana bija izsvītrota no darba kārtības.

„Iesnieguma izskatīšana ir domes priekšsēdētāja kompetencē. Taču pieņemot iesniegumu, es konstatēju, ka nav pamata sasaukt ārkārtas sēdi. Tomēr šo dokumentu lieku priekšā izskatīt komitejā. Proti, jebkuram dokumentam ir jābūt autoram, datumam un apstiprinājumam ar parakstiem. Taču šis dokuments nav parakstīts. Proti, uz ekrāna redzams, ka dokumentam labajā stūrī autori ir, tur blakus - arī paraksti. Taču pēdējā lapā zem teksta, kur ir uzrādīts datums, parakstu nav. Pēc likumdošanas šāds dokuments būtu jāatstāj bez izskatīšanas. Skumīgi, ka debašu par šo jautājumu nav bijis. Tā kā šis jautājums skar mūs, abas amatpersonas, tad es lūdzu deputātus iekļaut domes sēdes dienas kārtībā jautājumu par uzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam S. Rāznam un domes priekšsēdētāja vietniekam M. Krievānam,” teica S. Rāzna.  

Visu rakstu lasiet 30. septembra numurā.

Komentāri

03.10.2016 16:05
es
Briesmīgākais no lāstiem- lai jūsu mājā ienāk vienotība un saskaņa.
03.10.2016 00:33
ja
Nu gan divkoši Laikam Ilukste korupcija turpina augt un zelt!
29.09.2016 17:40
jopciks
nu redz kā, Vienotība ir kopā ar Saskañu ?!?!