„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.7 °C
skaidrs laiks

Saglabās filiāli „Kalkūni”

Trešdien, 28. septembrī labklājības ministrs Jānis Reirs atcēla rīkojumu par VSAC „Latgale” filiāles „Kalkūni” darbības izbeigšanu, jo Daugavpilī parakstīja Daugavpils novada un pilsētas pašvaldības, Latgales plānošanas reģiona un LM nodomu protokolu par sadarbību deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošanas Latgales reģionā projektā, kas paredz arī filiāles „Kalkūni” attīstību.

Šis svarīgais dokuments faktiski noslēdza vairākus mēnešus ieilgušo diskusijas par filiāles „Kalkūni” likteni. Nodomu protokolu parakstīja arī Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, Daugavpils domes priekšsēdētājs Jāni Lāčplēsis un Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

Dokumentā uzsvērts, ka visi četri partneri sadarbosies alternatīvu un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu nodrošināšanā gan filiālē „Kalkūni”, gan Daugavpils novada un pilsētas administratīvajā teritorijā. Līdz 2017. gada 30. jūnijam viņi izvērtēs, kādus pakalpojumus filiāle „Kalkūni” varēs nodrošināt tieši deinstitucionalizācijas plāna ietvaros.

„Cīņa par filiāles „Kalkūni” pastāvēšanu ilga no maija. Novada dome bija pieņēmusi lēmumu par filiāles „Kalkūni” saglabāšanu. Tad J.Lāčplēsis un es bijām pie labklājības ministra, vēlāk ministrs atbrauca un iepazinās ar  filiāli „Kalkūni”. Un tagad mēs esam parakstījuši nodomu protokolu. Pašvaldība atbalsta, ka filiāles bērniem jādzīvo ģimenei pietuvinātā vidē un dzīves kvalitāte jāuzlabo arī tiem smagi slimajiem bērniem, kuri dzīvo ģimenēs. Vai tas būs dienas centrs vai atelpas brīža pakalpojums -- tas būs jāizlemj novada un pilsētas pašvaldībai, Latgales plānošanas reģionam un Labklājības ministrijai,” atzina J. Jalinska.

Visu rakstu lasiet 30. septembra numurā.