„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.2 °C
skaidrs laiks

Skolotāja piemēram var sekot visi

Daugavpils Kultūras pilī notika Skolotāju dienai veltīts svinīgs pasākums, uz kuru sapulcējās jaunie, pieredzējušie un jau pelnītā atpūtā aizgājušie Daugavpils skolotāji, kā arī skolu direktori un audzēkņi.

Pateicoties pedagogiem, Daugavpilī aug talantīgi jaunieši, savā uzrunā teica pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Viņš atzīmēja, ka skolotāji ir profesionāļi, kuru piemēram var sekot visi un jebkurā dzīves situācijā.

Skolotāja profesija būs vajadzīga vienmēr, un to, ka arī tagad daudzi jaunieši izvēlas skolotāja profesiju, pārliecina skaitļi – šajā mācību gadā Daugavpils skolās un bērnudārzos darbu sākuši 22 jaunie pedagogi. Viņi visi saņēma Pateicības rakstu un izpelnījās aplausus, kā arī pacietības, labas veselības un panākumu vēlējumus.

Piekto reizi Daugavpilī notika konkurss „Swedbank” jaunais Daugavpils skolotājs 2016”, šogad tam bija pieteikti 11 cilvēki. Konkursā var piedalīties pedagogi, kuri strādā izglītības iestādē ne vairāk kā piecus gadus, darbā ar bērniem izmanto radošu pieeju un ievieš jaunas mācību metodes.

Visu rakstu lasiet 30. septembra numurā.