„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.8 °C
skaidrs laiks

Apstiprināta skolu un bērnudārzu direktoru darba alga

Daugavpils domes deputāti apstiprināja vispārizglītojošo, profesionālo un pirmsskolas izglītības iestāžu direktoru darba algu. Šāda balsošana notiek ik gadu.

Aprēķinot algas, tiek ņemts vērā skolēnu skaits. Pie skolu direktoru darba algas, kuru aprēķina atkarībā no bērnu skaita, pašvaldība piemaksā 10% no sava budžeta. Izņēmums ir Daugavpils speciālās skolas – 1. speciālā, logopēdiskā internātskola, kuru direktori saņem piemaksu no valsts budžeta, kā arī bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”, kur darba algu pilnībā maksā pašvaldība. Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka skolu direktoru darba alga pieaugs robežās no 8 līdz 144 eiro. Maksimālā summa būs 1265 eiro. Bērnudārzu direktori saņems piemaksu pie darba algas no 5 līdz 15%, kas būs atkarīgs no profesionālās darbības vērtējuma rezultātiem, ko rīko Izglītības pārvalde. Vislielākā darba alga būs 957 eiro.

Pirms gada skolu direktoru maksimālā darba alga bija 1147 eiro, bērnudārza vadītājai – 832 eiro.