„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.1 °C
skaidrs laiks

Naujenē var nobaudīt Juzefovas muižkunga iecienīto ēdienu

Braucot cauri Naujenes pagastam, skats neviļus aizķeras pie jaunas izkārtnes - „Baltais Krogs”. Ēkā blakus pagasta muzejam, kurā savulaik atradusies Naujenes pamatskolas ēdnīca un kura ilgus gadus stāvēja tukša, beidzot ir iemājojusi dzīvība. Te var iemalkot tasi smaržīgas kafijas un arī ieturēt gardu maltīti.  

„Mēs bieži dzirdam uz ceļa nokaucam bremzes. Autovadītāji ziņkārīgi piestāj, redzot, ka šajā ēkā kaut kas notiek,” jautri saka jaunās kafejnīcas vadītājs Jānis Melnis.

„Baltajā Krogā” var nobaudīt gan īpašo pusdienu piedāvājumu, gan izvēlēties kaut ko no plašās ēdienkartes, piemēram, kafejnīcas īpašo ēdienu „Hercogs”, ko kādreiz mēdzis ēst pats Juzefovas muižkungs. Tas tiek pagatavots no cūkgaļas ar īpašo cepurīti. Ja kādam priekšā vēl ir tāls ceļš, tad te ir iespēja arī pārlaist nakti.

Kafejnīca jau ir iekļauta „Lauku ceļotāja” Sierziņu sarakstā. Jānis stāsta, ka plāno sadarboties ar vietējiem mājražotājiem, kas gatavo gardus sierus, iekļaut šo produkciju ēdienkartē un piedāvāt apmeklētājiem arī līdzņemšanai.

Atvērt sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, turklāt nomaļā vietā ir diezgan liels risks. Līdz šim līdzīga pieredze Naujenes pagastā bijusi neveiksmīga. Taču Jānis noskaņots pozitīvi un teic, ka gadījumā, ja klienti nenāks, viņš pats pie tiem dosies. Kafejnīca durvis vērusi tūrisma sezonas izskaņā. Taču nedēļas laikā, kopš darbojas uzņēmums, te iegriežoties gan tūristi, gan nejauši garāmbraucēji.

Visu rakstu lasiet 4. oktobra numurā.

Komentāri

03.10.2016 21:42
Andrejs
Satriecoša vieta, gardi ēdieni, visiem iesaku!
03.10.2016 20:33
Ods
Kāds Juzefovas muižkungam sakars ar hercogu???