„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+18.9 °C
apmācies

Ziemeļvalstis ir ieinteresētas sadarboties ar Latgali

Par godu Latvijas un Ziemeļvalstu daudzpusējās sadarbības 25. gadadienai Daugavpili apmeklēja četri vēstnieki – Hanss Brasks (Dānija), Steinars Ēgils Hāgens (Norvēģija), Olijs Kantanens (Somija) un Henriks Landerholms (Zviedrija). Viņi visi jau ir bijuši Daugavpilī, bet kopā atbraukuši bija pirmo reizi.

Divas dienas Daugavpilī norisinājās Ziemeļvalstu dienas, kuru ietvaros notika vairākas biznesa diskusijas, konferences, izstādes, darbnīcas, kā arī tika demonstrētas filmas.

Diplomāti aktīvi apmeklēja kultūras un biznesa pasākumus, bet otrdien tikās ar Daugavpils domes vadību un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Tika runāts par projektiem, kuri jau ir veiksmīgi īstenoti, un nākotnes plāniem, īpaši uzsverot reģionālo sadarbību. Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis minēja konkrētus piemērus, kad Daugavpilī, pateicoties Ziemeļvalstu finansiālajam atbalstam, īstenoti vērienīgi projekti. Piemēram, ūdensapgādes sistēmas modernizēšanā pilsētā finanšu partneri bija Dānija un Somija, bet Tūrisma informācijas centra ēkas cietoksnī restaurācija kļuva iespējama, pateicoties Norvēģijas finansējumam.

Daugavpilī strādā vairāki uzņēmumi ar skandināvu kapitālu – „East Metal” (Dānija), „Centennial Industries” (Norvēģija), „Hesburger” (Somija), banku sektors utt. Deviņi Daugavpils uzņēmumi eksportē savu produkciju uz Ziemeļvalstīm.

Visu rakstu lasiet 7. oktobra numurā.