„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.5 °C
skaidrs laiks

Pazīstami mākslinieki atbalstīja labdarību

2. oktobrī Līvānu katoļu baznīcā izskanēja populāru skatuves mākslinieku atbalstīts labdarības koncerts „Es topu samīļots mazliet”. Labas gribas cilvēki saziedoja 4276,08 eiro. Šī nauda palīdzēs Jānim Grozam, Megijai Meļņikai, Nadeždai Berezovskai un Ivaram Lazdānam uzlabot veselību, vai veikt rehabilitāciju.

Jānim ir 10 gadi, taču viņam ir daudzas smagas slimības. Zēns, būdams gandrīz akls, nēsā speciālās brilles un sver tikai 16 kg. Pēc koncerta Jānis varēs saņemt reitterapiju, masāžas un cita veida rehabilitāciju.

Meļņiku ģimene ir gatava pārdot un ziedot visu, lai no galvas audzēja paglābtu 14 gadus veco meitu Megiju, talantīgu akordeonisti, dziedātāju, Līvānu 1. vidusskolas skolnieci. Tētis jau ir devies peļņā uz ārzemēm, bet mamma nodrošina  mājas apmācību un cīnās ar Latvijas veselības aprūpes sistēmas nesakārtotību. Tomēr tagad ar ziedotāju atbalstu meiteni varēs pieteikt ārstēšanas kursam ar mūsdienīgu aprīkojumu pie ukraiņu ārsta. 

Nadežda Berezovska (57 gadi) katru dienu aizvada ar stiprām muguras sāpēm. Zāles nepalīdz, bet mediķi saka -- būs nauda, būs operācija... Jācer, ka saziedotā nauda palīdzēs viņai atgriezties normālā dzīvē bez sāpēm.

Visu rakstu lasiet 7. oktobra numurā.