„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 7. maijs
Otrdiena
Enriko, Henriete, Henrijs, Jete
+2.2 °C
apmācies

Piena iepirkuma cenas strauji kāpj

Piena ražotāji oktobrī par piena litru saņem 4-8 centus vairāk nekā vasarā, kad piena cena Latvijā jūnijā bija piedzīvojusi zemāko kritumu pēdējos desmit gados -- līdz 17,7 centiem par litru. 

SIA „Preiļu siers” Piena sagādes daļas vadītājs Normunds Ivzāns „Latgales Laikam” teica, ka rūpnīca saviem partneriem oktobrī maksās par 4-5 centiem vairāk, un tas ir straujākais piena cenu kāpums šogad.

Savukārt SIA „EEMR Transport”, kas piegādā pienu Lietuvas uzņēmumam „Pieno žvaigždes”, oktobrī piena cenu ir palielinājusi par 7-8 centiem. „Piena cena patiešām ir ļoti laba. Turklāt ar bioloģisko pienu var nopelnīt vēl vairāk, jo tas ir pieprasīts. Mēs šobrīd iepērkam bioloģisko pienu 20% no kopējā apjoma,” pastāstīja SIA „EEMR Transport” vadītāja Emīlija Pēce.

Līksnas pagasta piensaimnieks Vitālijs Kudiņš teica, ka viņš vasarā par saražoto piena litru saņēma 15 centus, bet šobrīd viņam ir samaksāti jau 18 centi. „Maciņā šo pieaugumu var sajust, jo tie ir trīs centi nevis viens. Jācer, ka kāpums turpināsies arī nākamajos mēnešos,” atzina piensaimnieks.