„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+16.3 °C
daži mākoņi

25 Latvijas pilsētās un novados sākas Karjeras nedēļas pasākumi

Aktualizējot savlaicīgas tālākās izglītības un karjeras izvēles nozīmi veiksmīgas personiskās dzīves veidošanā, šodien 25 Latvijas pilsētās un novados sākas ikgadējais pasākumu cikls Karjeras nedēļa. Iedziļinoties šī gada tēmā “ES BŪŠU darba tirgū”, jaunieši varēs tuvāk iepazīt Latvijas darba vidi, tās noteikumus, profesijas un to pieprasījumu.

 Vairāk nekā 500 ārpusskolas pasākumos visā Latvijā jaunieši varēs satikt vietējos darba devējus savā pilsētā un novadā, doties ekskursijās uz uzņēmumiem, apmeklēt profesionālās un augstākās izglītības iestādes, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, piedalīties radošajās darbnīcās, profesiju meistarklasēs un aizraujošos konkursos, kā arī saņemt karjeras konsultācijas.

 Plašs pasākumu klāsts pieejams arī izglītības iestādēs. Karjeras nedēļas laikā notiek informatīvi pasākumi arī pedagogiem un vecākiem, aicinot sniegt atbalstu jauniešiem karjeras izvēlē.

 Rīgā šodien plkst. 14.00 Karjeras nedēļa tiks atklāta ar interaktīvu erudīcijas spēli “Pilsētas medības”, kas sāksies laukumā pie Kongresu nama un turpināsies citviet pilsētā. Rīgā notiks arī ikgadējie starpskolu konkursi “Profesiju sīrups” un erudīcijas spēle “ZIINI! Ne MINI!”. Galvaspilsētā pieejamas arī ekskursijas uz uzņēmumiem, neformālas apmācības “Kā atrast ideālo darbu?”, programmēšanas darbnīca un citas aktivitātes. Rīgā pasākumi turpināsies arī nākamnedēļ.

 Vairākās pilsētās, tostarp Rīgā, Karjeras nedēļas laikā notiek dokumentālās filmas “Kvanta kods” pirmizrāde, kurā ar Latvijas Universitātes profesora un kvantu fiziķa Vjačeslava Kaščejeva stāstu jauniešus mudinās izvēlēties studēt fiziku. Daudzviet notiek arī Rīgas Tehniskās universitātes Karjeras centra izglītojošās filmas “Zaļais pipars” seansi, kas stāsta par karjeras veidošanu.

 Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados - Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā.  Pirmoreiz pasākumu cikls notiek arī Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

 Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

 Karjeras nedēļas pasākumu programma 25 Latvijas pilsētās un novados pieejama vietnē: www.viaa.gov.lv/karjeras_nedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos Facebook: facebook.com/KarjerasNedela  un Draugiem.lv: draugiem.lv/viaa.