„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+8.2 °C
skaidrs laiks

Daugavpils fotogrāfi smēlās iedvesmu Liepājā

11. oktobrī Daugavpils teātra telpās tiks atklāta Daugavpils Tautas fotostudijas „Ezerezeme - F” fotoizstāde „Liepājas ritmi”, kurā var aplūkot septiņu fotostudijas dalībnieku – Linarda Onzula, Svetlanas Pokules, Jūlijas Kožemjakinas,Valērija Cigankova, Jurija Berdņikova, Ivara Skudras un Sergeja Sokolova notvertos mirkļus Liepājā. Divdesmit izstādes fotogrāfijas tapušas laikā no 10. līdz 12. septembrim, kad Liepājā notika Daugavpils Tautas fotostudijas „Ezerzeme - F” un Liepājas Tautas fotostudijas „Fotast” kopīgi organizētais seminārs „No Latvijas austrumiem līdz rietumiem”.

Fotostudijas „Ezerzeme - F” vadītājs Linards Onzuls pastāstīja, ka trīs dienas Liepājā tika aizvadītas ļoti radoši – abu pilsētu fotogrāfi dalījās pieredzē, piedalījās fotosesijās, analizēja darbus, lai uzlabotu savu profesionālo meistarību. Liepājā Daugavpils fotogrāfiem bija iespēja iepazīties ar liepājnieku Agra Klestrova personālizstādi „Triptihs” un Mārtiņa Sīļa fotoizstādi „Jaunliepāja - pilsēta sevī”, kā arī piedalīties divu fotoizstāžu atklāšanā  – Līgas Evaldsones pirmajā personālizstādē „Zefīrs” un izstādes „O” atklāšanā, kurā parādīta Liepājas speciālā ekonomiskā  zona un tās darbība fotomākslinieku skatījumā.

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.