„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.8 °C
skaidrs laiks

Klajā laukā izveidoja skaistu atpūtas vietu

Skrudalienas pagasta svētkos balvu „Pagasta lepnums 2016” saņēma viesu māja „Kalnu pūpoli”. Turklāt pēdējos divus gadus atpūtnieki rezervācijas portālā „Booking.com” „Kalnu pūpolu” pakalpojumus ir novērtējuši ar 9,1 balli no desmit maksimālajām. Latvijas tūrisma operatori atzīst, ka tas ir augsts vērtējums.

„Kalnu pūpoli” ir ģimenes uzņēmums Šengeidas ezera krastā. Interesanti, ka tieši ģimenes ir iecienījušas šo viesu māju, „Latgales Laikam” saka Broņislavs Karpovičs. Viņš „Kalnu pūpolus” pārrauga kopā ar sievu Anastasiju. Šosezon šeit atpūtās ģimenes ne tikai no Latvijas, bet arī Krievijas, Vācijas, Somijas, Ukrainas tūristi. No vietējiem visčaklākie ceļotāji ir rīdzinieki, viņi saka, ka Latgale esot visskaistākā vieta Latvijā. Lielā māja ir uzbūvēta pēc privāta projekta, tai līdzīgas varot ieraudzīt Beļģijā vai Holandē. Māja ir sadalīta dzīvojamā un viesu zonā, kur atpūtnieki var nopērties pirtī, uzspēlēt biljardu un pārnakšņot. 

Tā kā „Kalnu pūpolos” ir arī semināru un banketa zāle, sauna un pirts ar āra kubulu, šeit bieži notiek kāzas, jubileju pasākumi. Tāpat šovasar bija sabraukuši baikeri un skolēni.

Visu rakstu lasiet 11. oktobra numurā.