„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+14.8 °C
skaidrs laiks

Špoģos uzstādīts stacionārais fotoradars

Aizvadītajā nedēļā uzstādīts Latgalē pirmais stacionārais fotoradars. Tas atrodas Daugavpils novadā, Višķu pagastā, Špoģu ciemā. Pirms fotoradara ir izvietotas braukšanas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes ar brīdinošu papildzīmi par fotoradaru darbību.

Jāatzīst, ka Latgalē tas pagaidām būs pirmais un arī vienīgais stacionārais fotoradars. Tuvākā šāda ierīce uzstādīta Krustpils novadā uz autoceļa Jēkabpils—Rēzekne—Ludza—Krievijas robeža (Terehova).

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno līdz oktobra beigām uz Latvijas autoceļiem uzstādīt 24 stacionāros fotoradarus, bet valdības apstiprinātais fotoradaru uzstādīšanas plāns paredz piecos gados uzstādīt 100 stacionārās ātruma mērierīces.

Stacionāro fotoradaru atrašanās vietas izvēlētas, izvērtējot ceļu satiksmes negadījumu statistiku, „melnos punktus” un informāciju par ceļu posmiem ar intensīvu satiksmes plūsmu. Galvenokārt stacionārie fotoradari uzstādīti ap Rīgu un pašā galvaspilsētā.

Fotoradari sodīšanas režīmā sāks darboties tad, kad būs uzstādītas visas nepieciešamās ceļa zīmes. 

Komentāri

11.10.2016 23:46
tautaspuika
ilgi neiztures
11.10.2016 19:59
Diez cik ilgi tas turēs, jau bija dzīvs piemērs, ja tik to kāds sargās