„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+9.4 °C
skaidrs laiks

Apkures parādi ir milzīgi

Laika periodā no 2015. gada 1. oktobra līdz 2016. gada 1. oktobrim Daugavpils novada iedzīvotāju kopējais apkures parāds bija 84 063 eiro, taču dzēsti ir tikai nepilni 20 000 eiro.

Vislielākais parāds ir SIA „Naujenes pakalpojumu serviss”  (NPS) klientiem -- 69 312 eiro, kas nav samaksāti beidzamā gada laikā. Tas ir likumsakarīgi, tāpēc ka uzņēmumam ir visvairāk patērētāju, turklāt tas apkurina vislielāko dzīvojamo platību  novadā -- 96 803 m2 Vecstropu, Kraujas, Naujenes, Lociku, Kalkūnes un Randenes ciemā, šogad klāt ir nācis arī Nīcgales ciems, kopā 30 mājas. Tomēr šie ir piepilsētas ciemi, kur iedzīvotāju maksātspēja ir lielāka nekā novada nomalēs, tātad būtu vajadzīga pamatīgāka analīze, kāpēc iedzīvotāji šeit nevar vai negrib maksāt par apkuri. 

Uzņēmuma NPS valdes loceklis Aivars Elksniņš „Latgales Laikam” teica, ka iedzīvotāju maksātspēja uz 1. septembri bija 104%. Viņš bija izbrīnīts, kāpēc tabulā NPS ir norādīts kā vislielākais parādnieks.

Visu rakstu lasiet 14. oktobra numurā.