„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Juris Zarāns vēlas uzbūvēt jaunu baznīcas torni

Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa draudzes priesteris Juris Zarāns šogad kļuvis par Līvānu Goda pilsoni. Par savu priesteri vārdu aizlikuši 108 novada iedzīvotāji, virzot viņu apbalvojuma saņemšanai.

Kopš 2012. gada, kad Juris Zarāns uzņēmās vadīt šo draudzi, padarīts daudz - baznīcā ierīkota apskaņošanas sistēma, iegādāti procesijas tērpi, nomainīts baznīcas jumts, logi un durvis, veikts baznīcas iekštelpu remonts, ierīkota apsildāmā grīda, labierīcības un pat bērnu stūrītis, restaurētas ērģeles un atjaunots baznīcas interjers. Taču pats lielākais darbs jau redzams ārpus baznīcas velvēm – tai blakus izbūvēta jauna draudzes māja, kurā apmeties priesteris un izveidotas plašas telpas, kur rīkot tikšanās pie tējas tases ar draudzes locekļiem.

Septembrī apritēja 14 gadi, kopš Juris Zarāns ordinēts priestera kārtā. Atskatoties uz savu izvēli kļūt par garīdznieku, priesteris teic, ka iekšējs nemiers viņam reiz licis pamest matemātikas studijas Latvijas Universitātē un izvēlēties citu ceļu. Sekoja teoloģijas studijas Rīgas Garīgajā seminārā un Kanona institūtā Venēcijā, kanonisko tiesību doktorantūras studijas Laterāna Pontifikālajā universitātē Romā, pa vidu bija vikāra darbs Krāslavā, Ludzā, Aglonā un Līksnā, tiesneša darbs Baznīcas tiesā. Bijis arī mēģinājums kļūt par klosternieku Karmela klosterī Spānijā, taču tur ilgi neuzkavējās, jo ļoti ilgojies pēc Latvijas.

Studējot Romā, priesteris pētīja Latvijas valsts un baznīcas attiecības. Par šo tēmu viņš var runāt daudz. „Es kā kristietis piederu baznīcai, bet tajā pašā laikā esmu Latvijas pilsonis, tāds pats nodokļu maksātājs, kā jebkurš cits, esmu patriots, pat varbūt vairāk kā tas, kurš apgalvo, ka baznīca ir šķirta no valsts. Tieši baznīca arī audzina patriotismu,” ir pārliecināts J. Zarāns. To viņš visnotaļ pierāda arī savā darbā. Ieradies jaunajā draudzē, priesteris vispirms sakopa dievnamu, tad ķērās arī pie būvniecības.

Visu rakstu lasiet 14. oktobra numurā.

Komentāri

16.10.2016 17:51
Silvija
Esam Dieva mīlēti, ka mums ir šāds priesteris! Lai visas ieceres piepildās , un mūsu baznīcā vēl daudzus gadus lai skan priestera enerģiskie soļi un varam piedalīties viņa vadītajās Misēs.