„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+13.9 °C
daži mākoņi

Būs jauni tramvaji un jaunas sliedes

Daugavpils domes sēdē deputāti atbalstīja sabiedriskā transporta attīstības projekta realizāciju.

Turpinās attīstīt Daugavpils tramvaju infrastruktūru. Projekta kopējās izmaksas ir 15 855 447 eiro, lielākā daļa šīs naudas ir ES Kohēzijas fonda līdzekļi (85%). Pārējo finansējumu piešķirs no valsts un pašvaldības budžeta.

Daugavpilī izbūvēs jaunu tramvaja sliežu atzaru 3. maršrutā. 2,4 kilometrus garais posms stiepsies no 18. novembra un Vasarnīcu ielas krustojuma līdz Veselības ielai, nogriezīsies pa to līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai un tad savienosies ar esošajām tramvaja sliedēm Vasarnīcu ielā.

Tiks atjaunotas tramvaja sliedes posmā no Vienības līdz Stacijas ielai (3,15 km) un 18. novembra un Ventspils ielas krustojumā. Projekta ietvaros Daugavpils nopirks 8 četrasu tramvaja vagonus. To piegādes konkurss jau noticis, uzņēmums „Daugavpils satiksme” ir saņēmis četrus priekšlikumus no Baltkrievijas, Čehijas, Polijas un Krievijas uzņēmumiem. Pašlaik tiek vērtēti piedāvājumi.

Līdz 16. novembrim turpināsies tramvaja sliežu renovācijas konkurss. Līgumu ar Finanšu ministriju par finansējuma saņemšanu paredzēts noslēgt 2017. gada janvārī.