„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+8.4 °C
apmācies

LRR lūdz valsts palīdzību un saņem atteikumu

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) vērsās pie Latvijas valdības ar lūgumu piešķirt valdības garantijas bankas kredīta nodrošināšanai.

Rūpnīcai nav izdevies panākt vienošanos ar „Swedbank” par kredītlīgumiem, kuru darbības termiņš beidzas šogad, un iespējamo saistību nepildīšanu (defoltu) pret banku. Atteikums saistīts ar rūpnīcas finanšu situāciju un bankas pārliecības par pasūtījumu apjoma palielināšanos trūkumu.

AS „DLRR” valdes locekle Natālija Petrova paziņoja „Latgales Laikam”, ka rūpnīca nosūtījusi paziņojumu biržai „Nasdaq Riga”. Tajā teikts, ka, lai saglabātu uzņēmumu, no 2015. gada janvāra jau atlaisti 432 cilvēki jeb 45% no kopējā strādājošo skaita.

Taču Valsts kase valsts vārdā atteicās kļūt par galvotāju rūpnīcas kredītam, jo, saskaņā ar „Likumu par budžetu un finanšu vadību”, valsts garantijas aizdevumiem tiek piešķirtas tikai uzņēmumiem, kurās valstij vai pašvaldībai pieder vairāk par 50% kapitāla daļu.

Visu rakstu lasiet 28. oktobra numurā.