„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Jānim Pēterānam patīk taisīt jokus

Šēderes iedzīvotājs, 73 gadus vecais Jānis Pēterāns dienas laikā kļuvis par interneta „zvaigzni” pēc tam, kad vietnē YouTube tika publicēts amizants video ar viņu galvenajā lomā. Ar aizsargķiveri galvā, vecai automašīnai pie stūres viņš lielā ātrumā iebrauca ar limonādi Coca-cola piepildītā bedrē, tādejādi uzstādot jaunu pasaules rekordu. Pirms tam Jānis kameras priekšā demonstrē, kā šajā speciāli izraktajā un ar plēvi izklātajā bedrē tiek salieti 12 000 litri dārgā dzēriena. Līdz šim kāds ārzemēs izspēlējis līdzīgu triku, iestūrējot auto bedrē, kas piepildīta ar 6000 litriem Coca-Cola. Jānis šo rekordu pārspējis dubultā.

Redzētais video sākumā šķita kā joks vai dzēriena reklāma. Ko līdzīgu līdz šim Latvijā neviens vēl nebija darījis, turklāt neviens nebūtu gatavs saliet zemē limonādi astoņu tūkstošu eiro vērtībā. Arī Šēderes pagasta darbinieki, kuri paši redzējuši video vai par to bija dzirdējuši, neizpratnē parausta plecus un pasmaida, ka tagad pagasts kļūšot slavens. 

Pats Jānis pasmejas, ka viņam patīkot visādus jokus taisīt: „Neesmu jau nekāds sagrabējis večuks!” Stāsta varonis atklāj, ka patiesībā visi lauri piederot viņa mazmeitai Nensijai un viņas draugam Vilim, kuri nāca klajā ar trakulīgo ideju un arī ieguldīja ieceres īstenošanā ap 9000 eiro. Kad sieva Olga uzzinājusi par viņu kopīgo ieceri, teikusi „Traks un nav ārstējams!”, bet brālis pārmetis, ka būtu labāk sev jaunu braucamo nopircis.  

Visu rakstu lasiet 1. novembra numurā.