„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Seniori sūdzējās par dzērāju kompānijām, atkritumiem un autoīpašniekiem

Daugavpils pensionāru trešā tikšanās ar speciālistiem notika pašvaldības policijas ēkā. Seniori aizņēma visas vietas nelielajā zālē un aktīvi uzdeva jautājumus.

Tikšanās sākumā notika neliela prezentācija, kā arī videonovērošanas sistēmas demonstrācija. Jāpiebilst, ka šī sistēma Daugavpilī darbojas kopš 2012. gada. Vasarā Rīgas ielā jaunietis mēģināja aplaupīt vecāka gadagājuma vīrieti, tas notika tieši pie kamerām, tāpēc patruļa atbrauca ļoti ātri un aizturēja laupītāju. Videonovērošanas kameru attēla kvalitāte ir ļoti laba pat diennakts tumšajā laikā – ir redzamas cilvēku sejas, viņu apģērba krāsa u. c. Videonovērošanas nodaļa strādā visu diennakti, pašlaik Daugavpilī ir uzstādītas 60 stacionārās, 25 pārvietojamās videonovērošanas kameras, kā arī 6 kameras, kuras spēj atpazīt automašīnu numurus. Kameru skaits pastāvīgi pieaug, policijas nesen saņēma autonomās videonovērošanas sistēmas, kuras var uzstādīt, piemēram, mežā, lai izsekotu neapzinīgus cilvēkus, kuri ierīko izgāztuves.

Daudzi pensionāri sūdzējās par trokšņainajām kompānijām, kuras dažādos pilsētas mikrorajonos atrod nomaļus stūrīšus daudzdzīvokļu namu pagalmos un rīko nekārtības, dzer alkoholu, rupji lamājas un bļaustās. Šāds pagalms ir arī Valkas ielā 5, kā arī iepretim, pie veikala „Maxima”, šo vietu iecienījuši „bomži” un alkoholiķi, cilvēki dažkārt nevar tikt viņiem garām, ejot uz veikaliem, bankomātu. Šādas kompānijas brīvi jūtas arī parkā starp 13. un 15. vidusskolu, pie Gubiščes ezera. „Brīvdabas restorāni,” tā šīs vietas nosauca mikrorajona iedzīvotājs, kurš saskāries ar rupjību, kad izteica aizrādījumu jauniešu kompānijai. Sievietes pat baidās ar viņiem runāt. Iedzīvotāji ir nosūtījuši policijai kolektīvu vēstuli. Kā teica pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminskis, viņiem ir zināmas visas šīs vietas, izsaukumos uz turieni viņi brauc diezgan bieži. 1. novembrī pašvaldības policijā sāk darbu diennakts mobilā grupa, kura darbosies galvenokārt mikrorajonos ārpus pilsētas centra.

Māju iedzīvotāju mieru traucē kompānijas, kuras huligāniski izvedas pie 23. un 28. mājas Šaurajā ielā. Tur atrodas sociālā un nakts patversme, citas sociālās iestādes, tām ir savi apsardzes firmu posteņi, pie kuriem var vērsties, kamēr ierodas policisti.

Visu rakstu lasiet 1. novembra numurā.