„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.1 °C
apmācies

Višķos piepildīja sapni par modernu aprūpes centru

Oktobrī Višķu sociālās aprūpes centrā noslēdzās renovācijas otrā kārta. Klienti saka, ka tagad tā ir 21. gadsimta iestāde, kur labi dzīvot gan cilvēkiem ar kustību traucējumiem, gan sirmgalvjiem ar lielu gadu nastu.

„Višķos dzīvoju trešo gadu. Mēs esam paēduši, apkopti, dzīvojam skaistās telpās. Es dzīvoju viena pati, bet, ja pietrūkst kompānijas, izeju laukā vai gaitenī un parunājos par dzīvi. Man ir radio, televizors. Tagad nevaru lasīt grāmatas, jo redze ir pavisam švaka. Toties meitenes, kuras mūs aprūpē un strādā ēdnīcā, ir zelta gabaliņi,” pastāstīja Ilga Baika.  

Miervaldis Frēlihs centrā iestājās pagājušā gada oktobrī, bet Ēvalds Paškevičs Višķos jau dzīvo gandrīz divus gadus. Viņi ir istabas biedri. „Pēc remonta centrā ir simtreiz labāka dzīvošana nekā agrāk. Tādu apstākļu, kādi ir šeit, nav mājās. Kolektīvs ir labs, atbalsta visas mūsu vēlēšanās,” pastāstīja Ēvalds. Miervaldis atzinās, ka bija palicis viens pats, tāpēc iestājās centrā. Viņš priecīgi teica: „Kaimiņš Ēvalds un centra personāls ir primā! Es jau paspēju iedzīvoties kā mājās.”  Miervaldis no mājām ir paņēmis makšķeri, jo zina, ka Višķu pagastā ir labas copes vietas. Iestājoties tumšajiem vakariem, vīri spēlē dambreti vai kārtis, vai lasa grāmatas. Aizraujošas lasāmvielas gaiteņu plauktos ir simtiem, saka Ēvalds. Visas grāmatas ir dāvinātas, piebilda Višķu sociālā aprūpes centra direktore Veneranda Zeile, kura izrādīja gan centra divus stāvus, gan pagrabu, kur atrodas siltummezgli un palīgtelpas un glabājas kartupeļi. V.Zeile arī parādīja automatizēto vannu, kas ir piemērota cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Visu rakstu lasiet 4. novembra numurā.