„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+19.5 °C
daļēji mākoņains

Vai ģimenes dzīvokli var saņemt ārpus rindas?

Laukos sastaptie „Latgales Laika” lasītāji vaicā, kāpēc jaunām ģimenēm vai jaunajiem speciālistiem, kuri ir atgriezušies, lai strādātu dzimtajā novadā, ir sarežģīti saņemt pašvaldības dzīvokli. Lai mitekli nopirktu, ir vajadzīga krietna naudas summa. Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes Īpašuma daļas vadītāja. Ilze Raščevska iebilst, ka dzīvokļu rindā stāvot vien dažas ģimenes, jo tās ir pieteikušas dzīvojamo platību ar malkas apkuri, kādas novadā nav.

„Ja darbinieks, kurš ir ieradies novadā ar ģimeni, ir nepieciešams pašvaldībai vai tās iestādei, tad viņš iesniedz iesniegumu ar lūgumu piešķirt dzīvokli. Savukārt pašvaldības vai iestādes vadītājs raksta pamatojumu, ka jaunais speciālists ir ļoti vajadzīgs un lai pašvaldība viņu nodrošina ar dzīvojamo platību. Pašvaldības šos dzīvokļus piešķir uz laiku, kamēr ir darba attiecības. Šogad pašvaldības dzīvokli ir saņēmusi muzeja speciālistes ģimene,” teica I. Rasčevska.   

Tāpat dzīvokli ārpus rindas var saņemt ģimenes, kur ienākumi uz vienu locekli nepārsniedz 10,49 eiro un kas laulību noslēgušas ne vēlāk kā pirms 6 gadiem. 

Visu rakstu lasiet 8. novembra numurā.