„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+5.5 °C
apmācies

Ar zibakciju “Esmu zemessargs!” sāk svinēt valsts svētkus

Piektdien, 11.novembrī valsts svētku ieskaņās un atzīmējot Latvijas armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku, Zemessardze organizē zibakciju “Esmu zemessargs!”, kuras laikā zemessargi ir aicināti ierasties darba vietā kaujas formas tērpos, demonstrējot, cik daudz Latvijā ir zemessargu un radot svētku sajūtu valsts svētkos.

Dalība akcijā ir brīvprātīga, un tās ietvaros zemessargi, iepriekš sasakņojot ar sava civilā darba vadību, ierodas darba vietā kaujas formas tērpos, nofotografējas un ar attēlu dalās sociālajos medijos.

Akcijas mērķis ir paplašināt sabiedrības priekšstatu par to, cik dažādu profesiju pārstāvji dien Zemessardzē, parādīt zemessargu kā aktīvu pilsoni, kas apvieno veiksmīgu karjeru ar militārajām aktivitātēm, kā arī popularizēt Zemessardzi.

Šogad Zemessardze atzīmē 25. dibināšanas gadadienu. Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991.gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību.