„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+17.6 °C
daļēji mākoņains

Prioritātes – transporta mezgla un apvedceļa celtniecība

Daugavpils dome atspēkojusi pagājušajā nedēļā izskanējušo informāciju, ka pilsēta varot palikt bez līdzekļiem un netiks īstenots  transporta mezgla projekts pilsētas centra savienošanai ar Jaunbūvi (Kandavas iela—Stacijas iela—Smilšu iela).

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis izteicās, ka informācijas ticamības tēma beidzamajā laikā Daugavpilī esot ļoti aktuāla.

Transporta mezgla būvniecību finansēs no Kohēzijas fonda līdzekļiem. „Mūsu pašvaldība no programmas, kuras ietvaros būvēs transporta mezglu, saņēma visvairāk līdzekļu (vairāk nekā 7 miljonus), bet ar to ir par maz, lai segtu visus izdevumus, tāpēc notiek darbs arī citos virzienos, ar citām ministrijām, lai saņemtu papildus naudu, -- tas ir paredzēts programmā,” teica J. Lāčplēsis, atzīmējot, ka tamlīdzīga dezinformācija neveicina labvēlīgas attīstības vides veidošanos Daugavpilī.

Visu rakstu lasiet 8. novembra numurā.