„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.7 °C
apmācies

Diskusijās par pabalstu deputāts saskata šantāžu

10. novembrī Daugavpils novada domes sēdē deputāti pēc nopietniem strīdiem un vairākiem balsojumiem nolēma, ka nākamgad  jaundzimušā pabalsts būs 150 eiro pašreizējo 100 eiro vietā.

Deputāts Edgars Kucins, Naujenes jaunatnes un iniciatīvas un sporta centra vadītājs, rosināja tomēr pabalstu palielināt līdz 200 eiro. Sēdes vadītājs Arvīds Kucins iebilda un prognozēja, ka budžeta pieaugums no pašvaldību izlīdzināšanas fonda, nodokļu un citiem ieņēmumiem būs tikai 4000 eiro un ka nāksies atrast finansējumu, lai samaksātu lielākas algas pirmsskolas izglītības pedagogiem un ieviestu veselības pabalstu par ārstēšanos ne tikai Daugavpils reģionālajā slimnīcā, bet arī citās valsts veselības aprūpes iestādēs. Tāpēc viņš vērsās pie Edgara Kucina: „Mēs jau runājām, ka tie 100 vai 200 eiro nevar nosegt visus izdevumus jaunajām ģimenēm. Un neviens nevar pierādīt, ka, palielinot pabalstu, palielinās dzimstība. Es esmu par lielāku pabalstu, bet, ja jāsaliek viss budžeta lauciņš kopā, tad kur šos, rupji rēķinot 12 000 eiro, noņemsim -- kuru iestādi likvidēsim, kuru cilvēku atlaidīsim? Tagad lai ir politiski vai nepolitiski - nolikvidēsim, Edgar, tavu iestādi, jo tu nobalsoji par 200 eiro, bet naudas pietrūka tieši tavai iestādei. Arī rezerves fonds 100 000 eiro uz visu novadu nav nekas. Kurš ir parēķinājis, kāds būs budžeta slogs pēc jaunā likuma par sociālo nodokli? Es piedāvāju balsot par 150 eiro, jo pielikt naudu varam vienmēr,” teica A. Kucins.

Edgars Kucins atbildēja: „Nevajag mani šantažēt, jo tā nav mana iestāde, tā ir Naujenes pagasta pārvaldes struktūrvienība.” Arvīds Kucins iebilda, ka viņš nešantažē.   

Visu rakstu lasiet 15. novembra numurā.