„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Raimonds Vējonis gatavs ar latgaliešiem doties izlūkos

„Latgale ir Latvijas dvēsele un sirsnīgu cilvēku novads. Te cilvēki izceļas ar sirds siltumu un atvērtību. Šādi cilvēki spēj kalnus gāzt, ar viņiem var droši iet izlūkos,” tā savā uzrunā iedzīvotājiem teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš 8. novembrī apmeklēja Preiļu novadu. Preiļos viņš iepriekš pabijis vairākkārt, taču citā statusā. Katru reizi atbraucot, viņš te saskatot pozitīvas izmaiņas, jo investīcijas tiek ieguldītas infrastruktūras sakārtošanā. R. Vējoni iespaidoja arī Preiļu pils atjaunošanas projekts. „Man kā biologam parks šķiet nedaudz aizaudzis, būs vien kāds koks jāizcērt, lai izceltu dabas skaistumu un lai parks kopā pili veidotu skaistu kultūrvēsturisku un bioloģisku kompleksu,” deva padomu prezidents. 

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā prezidents atstāja laba vēlējumus Jānim Streičam jubilejā, bet viņa kundze Iveta Vējone ierakstīja viesu grāmatā vēlējumu Preiļu novada ļaudīm.

Uz tikšanos ar Valsts prezidentu kultūras centrā bija sapulcējusies pilna zāle. Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda satraukumā pārteicās, ka ciemos ieradies Preiļu valsts prezidents, ko iedzīvotāji uztvēra ar skaļiem aplausiem. Prezidenta uzruna bija patriotiskās noskaņās, aicinot jauniešus aizdomāties par iespēju papildināt jaunsargu rindas, bet visus pārējos iedzīvotājus mudinot piedomāt par kuplākām ģimenēm. R. Vējonis uzskata, ka valsts par savu drošību varot neuztraukties, jo Latvijai ir spēcīga armija ar mūsdienīgu tehniku, taču viņš cer, ka neradīsies tādas situācijas, kad būs nepieciešams pielietot ieročus. Pašlaik galvenais, lai valstī būtu sociāli un ekonomiski droši, svarīgi ir panākt stabilu nodokļu politiku, kas nemainītos līdz ar katru nākamo valdību, kā arī veidot uzņēmējiem labvēlīgu vidi, lai cilvēki neizceļotu.

Visu rakstu lasiet 11. novembra numurā.