„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+15.3 °C
apmācies

Autobraucēju ievērībai: šorīt 121 ziemas dienesta tehnikas vienības tīra sniegotos autoceļus un veic kaisīšanas darbus apledojuma likvidēšanai

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Vidzemē un Latgalē. Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Sākot no 3:30 no rīta uzturēšanas darbos iesaistītas 121 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

 Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

 Veclaicenes virzienā no Līgatnes – Virešiem un no Alūksnes pagrieziena – Veclaicenei;

Valmieras virzienā no Braslas tilta – Stalbei;

Daugavpils virzienā no Ogres – Pāterniekiem un Daugavpils apvedceļš;

Terehovas virzienā no Jēkabpils – Terehovai;

Medumu virzienā no Grebņevas – Rēzeknei un no Špoģiem – Medumiem.

 Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Ventspils un Tukuma apkārtnē.

              Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā lietus un slapjš sniegs.

 Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka apledojums uz ceļiem var izveidoties strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

 Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas stilu un ātrumu.

 Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.