„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
apmācies

Visvērtīgākais – bērni, mazbērni un domubiedri

Rēzeknes tautas teātra režisore Māra Zaļaiskalns 18. novembrī svinīgajā valsts svētku pasākumā Rīgā, Nacionālajā teātrī saņems Atzinības krustu (IV šķira). Ne tikai rēzeknieši pazīst un mīl savu teātri – tas ik gadu ir laureāts vai pat uzvarētājs Latvijas amatierteātru skates „Gada izrāde” finālā un ar panākumiem piedalījies arī ārvalstu festivālos. Šogad jau devīto reizi Rēzeknes teātris sarīkoja arī savu starptautisko festivālu „Soli pa solim”.

Māra Zaļaiskalns saka, ka piešķirtais apbalvojums viņā izraisījis sajūtas, kuras nemaz nevarot izteikt. „Es tā raudāju… Pārāk bieži es nesaņemu pateicības. Labi saprotu, ka pats no sevis nekas nenotiek, ir kāds cilvēks, kas to izdara. Droši vien tas ir mans teātris,” viņa saka.

Vaicāta, kā izdodas izveidot patiešām labu amatierteātra trupu, M.Zaļaiskalns atzīst, ka viss esot sācies ar teātru salidojumu 1995. gadā. Toreiz sajutuši, ka varot organizēt un piedāvāt kādas lielākas vērtības. Sākās braucieni uz ārzemju festivāliem, teātris ir viesojies Farēru salās un Vācijā, kur ieguva galveno balvu. Tad arī nolēmuši, ka var rīkot paši savu festivālu. „Mēs varam darboties arī ārpus mēģinājumiem un iekšējiem pasākumiem, piemēram, dzimšanas dienām. Sanākam kopā un runājam par to, kādu vēlētos šo festivālu. Ar katru gadu to rīkot ir grūtāk un sarežģītāk. Bet ir kopības sajūta," stāsta Māra.

Visu rakstu lasiet 17. novembra numurā.