„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+13.6 °C
apmācies

Ierēdnis vienmēr atradīs iemeslu, lai nedarītu

Salienas pagasta nomalē Faļtopos ir daudz tukšu māju. Vasarā šeit dzīve mutuļo, bet ziemā viss paliek tukšs, bet, neskatoties uz nomali, cilvēki apstrādā zemi un nenolaiž rokas. Vienīgais, par ko viņi sūdzas, ir ierēdņi.

Mihails Kusanovs kopā ar dēlu apstrādā 60 hektārus zemes un nekādi nespēj saprast, kāpēc vara ir tik vienaldzīga pret cilvēkiem: „Man ir 69 gadi. Es strādāju, man ir sava zeme, bites, neko nevienam nelūdzu. Mani bērni ir radināti pie darba. Daudzi vietējie saņem tikai pabalstu, jau sēž pie „točkām”. Savukārt ierēdnis vienmēr atradīs iemeslu, lai nedarītu.”

M. Kusanovu visvairāk satrauc tilts pār Poguļankas upīti, kura ietek Daugavā. Tiltam ir augsti dzelzsbetona balsti, tas atrodas pie Faļtopiem. M. Kusanovs uzskata, ka tilts atrodas avārijas stāvoklī un var notikt nelaime: „Agrāk bija uzstādīta ierobežojuma zīme – līdz 7 tonnām. Tiesa, tas nevienu neapturēja. Tagad brauc kravas automašīnas ar smilti vai granti. Cik tās sver? 20—30 tonnas? Kad tās brauc pāri, tilts līgojas. Vērsos pagastā, domē, bet nekādas atbildes. Pēdējais pirms pāris gadiem bija atbraucis Aleksandrs Aizbalts (Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks – Aut. piez.). Staigāja, fotografēja un aizbrauca. Pēc tam man atbildēja, ka tā nav novada kompetence, tilts esot „Latvijas valsts ceļu” pārziņā. Janīna Jalinska (Daugavpils novada domes priekšsēdētāja – Aut. piez.) bija atbraukusi vēl agrāk, viņa teica, ka tā nav mūsu topogrāfija. Bet kā tad? Vai lietuviešu?”

Visu rakstu lasiet 17. novembra numurā.