„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+13.7 °C
apmācies

Lūgšanā par cilvēkiem un priecājoties par sīkumiem

Pie Daugavpils invalīdu biedrības durvīm piestiprināta plāksnīte, uz kuras norādīts darba laiks – no pl. 9.00 līdz 16.00, bet tās nenogurdināmā vadītāja Vanda Mihailova šeit jau ir no septiņiem rītā, jo katru dienu ir ļoti daudz darba, un viņai tas sagādā prieku.

18.novembrī Vandai Mihailovai Rīgas pilī spiedīs roku Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un pasniegs Atzinības krusta pirmās pakāpes (zeltītu) goda zīmi par nopelniem Latvijas labā un sabiedrisko darbību.

Par apbalvojumu V. Mihailovai pateicis vīrs, kurš, savukārt, to izlasīja „Latgales Laikā” un piezvanīja dzīvesbiedrei. „Nav ne mazākās nojausmas, kas mani izvirzīja šim apbalvojumam!” saka Vanda, kuru šāda uzmanība ir ļoti aizkustinājusi, un pirms brauciena viņa uztraucas.

Vanda nelabprāt runā par sevi, jo uzskata, ka palīdzēšana cilvēkiem ir likumsakarīga, dabiska parādība, jo kādā brīdī tā var būt nepieciešama jebkuram no mums. Ir cilvēki, kuri, labākajā gadījumā, cenšas neievērot nabadzīgos vai slimos, bet Vanda saka, ka viņai veicas sastapties ar labiem cilvēkiem, ir daudz domubiedru.

Biedrības plašajās telpās dzīve mutuļo. Frizētavā gaida rinda, virtuvē tiek gatavota maltīte, bet pie lielā galda meistarklasi vada amatniece Olga Dorožko. Ir masāžas kabinets, konsultācijas sniedz psihologs, kopējiem spēkiem tika savākta bibliotēka. „Nav nevienas dienas, kad pie mums ir klusi un nekas nenotiek,” saka Vanda. Viņa vada biedrību jau piecpadsmit gadus, šajā laikā bijis daudz braucienu, teātra apmeklējumu, darbnīcu un kursu, izstāžu utt. Ik ceturksni visi kopā svin apaļas jubilejas, katru gadu 15. augustā pilns autobuss dodas uz Aglonu. „Šeit mēs lūdzamies par cilvēkiem, kuri mums palīdz. Nav obligāti jābrauc kaut kur tālu, ir brīnišķīgā Krāslava, Preiļi, Zarasi, un cilvēki atgriežas no braucieniem laimīgi,” saka Vanda. Biedrībā bieži ciemojas viesi no Rīgas, citām pilsētām, un visi brīnās, cik šeit labestīga un darbīga gaisotne.

Visu rakstu lasiet 17. novembra numurā.