„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+13.6 °C
apmācies

Daugavpils pirmo reizi skries kopā ar visu valsti

Nākamā gada 30. aprīlī Daugavpilī pirmo reizi notiks skriešanas seriāla „Skrien Latvija” posms. Tradicionālā pasākuma devīze – „Vienā skrējienā vesela valsts!”

2017. gadā seriāls notiks septīto reizi, pastāstīja biedrības „Skrien Latvija” pārstāvis Aigars Strauss, kurš bija atbraucis no Rīgas uz preses konferenci Daugavpils domē. Ar katru gadu pasākums kļūst aizvien masveidīgāks, pērn tajā dažādās pilsētās piedalījās 22 190 Latvijas iedzīvotāji un viesi. „Mūsu seriāls, tā mēs to saucam,  reklamē veselīgu dzīvesveidu un Latvijas pilsētas, to tūrisma iespējas,” teica A. Strauss, atzīmējot, ka arī dalībnieku pieplūdums vairo viesnīcu un kafejnīcu peļņu pilsētās, kur notiek skrējieni. Eiropā ir populārs sporta tūrisms, daudzi skriešanas cienītāji apceļo valstis, kur notiek dažādi skrējieni un maratoni.

Visu rakstu lasiet 22. novembra numurā.