„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+12.9 °C
apmācies

Skaistumkonkursa fotogrāfijas nezināmā vēsture

Naujenes Novadpētniecības muzejs Naujenes pagasta mājas lapā ir publicējis fotogrāfiju, kurā Daugavpils fotosalons „Rafaeļ” ir iemūžinājis konkursa „Mis Naujene” uzvarētāju un citus naujeniešus. Visi šeit redzamie cilvēki nav atpazīti, tāpēc muzejs aicina atsaukties tos, kas varētu vairāk pastāstīt par šo fotogrāfiju, lūdz muzeja direktore Evita Kusiņa-Koļesņika.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja (DNMM) fondos izdevās atrast laikraksta „Dvinskij Golos” publikācijas par skaistumkonkursiem Daugavpilī. Naujenes konkurss gan nav pieminēts. Ir bijušas publicētas arī citas salona „Rafaeļ” fotogrāfijas, taču nav ziņu, kas strādāja salonā, vienīgi uzraksti uz fotogrāfijām vēsta, ka salons atradies Raiņa ielā.

DNMM Kultūrvēstures nodaļas vadītāja, pastāstīja, ka 30. gados skaistumkonkursu bums no ASV un Rīgas bija nonācis līdz Daugavpilij. Latvijā pirmais šāds konkurss notika 1926. gadā. Laikraksts „Dvinskij Golos” šos konkursus atspoguļoja gandrīz katrā numurā.

Visu rakstu lasiet 22. novembra numurā.