„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+8.5 °C
daži mākoņi

Daugavpils sāk ietērpties svētku rotā

Gaidot Ziemassvētkus un gadu miju, Daugavpils pamazām ietērpjas svētku rotā, kas šogad solās būt vēl krāšņāka kā citiem gadiem. Pašvaldības uzņēmumā „Labiekārtošana-D” jau ilgāku laiku notiek rosība, darinot svētku rotājumus, lai radītu svētku noskaņu gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

Viens no jaunumiem šogad pilsētā būs Betlēme, ko uzslies pie Sv. Pētera dievnama. To atklās 24. decembrī. Pēc mākslinieku izveidotas skices uzņēmuma meistari jau izgatavo koka paviljona konstrukcijas, savukārt noliktavās svinīgo atklāšanas brīdi jau gaida no Polijas atvestās trauslās keramikas figūriņas, kas veidos ainu no Bībeles par Jēzus Bērna piedzimšanu. 

Jau rīt, 26. novembrī, Daugavpils lielajā Adventes vainagā iedegs pirmo sveci. Arī šogad Adventes vainags atrodas Baznīcas skvērā, Rīgas un Cietokšņa ielas krustojumā. Sveces svinīga iedegšana būs plkst. 16.00.

Savukārt 3. decembrī plkst. 16.00 durvis apmeklētājiem vērs Rūķu namiņš Vienības laukumā un sāksies svētku koncerts, bet plkst. 17.00 tiks iedegta lielā pilsētas egle.

Visu rakstu lasiet 25. novembra numurā.