„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+16.6 °C
nedaudz mākoņains

Pacientiem talkā nākuši desmit jauni „mākslīgās nieres” aparāti

Daugavpils reģionālā slimnīca ar pašvaldības atbalstu iegādājusies desmit jaunus hemodialīzes jeb tā sauktos „mākslīgās nieres” aparātus, kas uzlabos ārstēšanos pacientiem ar hronisku nieru mazspēju. Tagad visi, kuriem nepieciešama hemodialīze, varēs to saņemt, savukārt slimnīcai vairs nevajadzēs tērēt līdzekļus veco iekārtu labošanai. Jaunajās iekārtās ieguldīts ap 100 000 eiro.

Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Reinis Joksts stāsta, ka iepriekš slimnīcai bijuši astoņi hemodialīzes aparāti, kas laika gaitā bija novecojuši, tāpēc bija jādomā par jaunām iekārtām. Pašlaik slimnīcā uz šo pakalpojumu uzskaitē ir 44 pacienti no visa Latgales reģiona, faktiski visiem šiem pacientiem esot nepieciešama nieru transplantācija, bet hemodialīze ir vienīgā iespēja turpināt dzīvot pilnvērtīgi, gaidot donoru. Nieru slimniekiem hemodialīze, kas izvada no organisma tā vielmaiņas galaproduktus un šķidrumu, ir nepieciešama vairākas reizes nedēļā, viena procedūra ilgst 4-5 stundas. Slimnīca spēj nodrošināt arī neatliekamo palīdzību īpaši smagiem pacientiem.

Visu rakstu lasiet 25. novembra numurā.