„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 5. maijs
Svētdiena
Ģederts, Ģirts
+15.1 °C
skaidrs laiks

Pašvaldības policija un dzīvnieku patversme sadarbojas klaiņojošo dzīvnieku ķeršanā

Ejot no darba vai pastaigājoties brīvdienās, Daugavpils iedzīvotāji bieži pamana klaiņojošus suņus. Reizēm ceļā gadās arī savvaļas dzīvnieki, kam vajadzīga cilvēku palīdzība. Visbiežāk garāmgājēji zvana Daugavpils dzīvnieku patversmei, taču dežurants skaidro, ka patversmei nav autotransporta, tāpēc jāizsauc pašvaldības policija.

Daugavpils pašvaldības policijas inspektors Andris Dunskis  „Latgales Laikam” pastāstīja, ka policijas brigāde pēc zvana uz dežūrdaļas tālruni, kurš strādā visu diennakti, dodas uz patversmi un kopā ar tās darbinieku ar visu aprīkojumu ierodas zvanītāja norādītajā vietā. „Policijas inspektori neķer dzīvniekus, to dara patversmes darbinieki. Kad dzīvnieks ir notverts, ekipāža ar patversmes darbinieku un dzīvnieku atkal dodas uz patversmi. Īpašnieki bieži vēlāk ierodas patversmē pēc sava suņa vai kaķa, un tobrīd atbrauc pašvaldības policija un sastāda administratīvo pārkāpumu protokolu par dzīvnieku turēšanas, labturības un izmantošanas prasību pārkāpšanu. Pašvaldības policijas un dzīvnieku patversmes sadarbība notiek no plkst.17.00 līdz plkst.8.00 darbdienās un visu diennakti brīvdienās un svētku dienās,” informēja A. Dunskis.  

Tāpat Daugavpils pašvaldības policija kontrolē, kā iedzīvotāji savus četrkājainos draugus izved pastaigāties sabiedriskās vietās. Ja ir pārkāpti pašvaldības sabiedriskās kārtības noteikumi vai Latvijas

Administratīvo pārkāpumu kodekss -- suns ir izvests bez pavadas vai mājdzīvnieks nav vakcinēts --, tad pašvaldības policija var veikt profilaktiskas sarunas vai sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolu.

Visu rakstu lasiet 25. novembra numurā.