„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+11.4 °C
skaidrs laiks

Savs Adventes vainags Ziemassvētku gaidīšanas priekam

Lai arī visapkārt vēl vērojamas rudenīgas ainavas svētdien, 27. novembrī jau iedegsim pirmo sveci Adventes vainagā, un sāksies skaistais Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Ilūkstes mūzikas un mākslas skolas skolotāja, māksliniece Lelde Kundziņa šonedēļ pagatavoja savu pirmo Adventes vainagu. Daloties pieredzē un idejās, viņa iesaka visiem ļauties iedvesmai un atraisīt izdomu.

Tā kā Lelde ir māksliniece, vainags būšot kā viņas vizītkarte. Vainags tapa kā improvizācija, brīvs domas lidojums. Protams, māksliniece sagatavojās darbam, sameklējot kastes, kur pa gadu sakrājušies dažādi noderīgi materiāli, tostarp  Daugavpils cietoksnī, kur viņa dzīvo, salasītie mazi dabas nieciņi, kas palikuši pāri, gatavojoties nodarbībām skolā. „Lai uzsvērtu Ziemassvētku gaidīšanas prieku, vainagā būs arī eņģelītis, jo tieši eņģeļi pirmie sveicinās Betlēmē piedzimušo Jēzus Bērnu. Tāpat arī „Latgales Laika” lasītāji mājās var sameklēt kaut ko interesantu, piemēram, vecmammas pārtrūkušo kreļļu pērlītes. Vajag ļauties iedvesmai, jo, manuprāt, svētku rotājumi, tostarp Adventes vainags, rosina atraisīt izdomu, fantāziju, pastāstīt kaut ko par sapņiem, lai uzburtu kripatiņu no brīnuma, kas noteikti notiks tieši Ziemassvētkos,” saka Lelde.  

Visu rakstu lasiet 25. novembra numurā.