„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.3 °C
daži mākoņi

Robežām jāvieno cilvēki, nevis jāšķir

Eiropas Komisija apstiprinājusi Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmu 2014.—2020. gadam. Šim notikumam veltīts partneru forums notika Daugavpilī 24. novembrī. Tajā piedalījās Krievijas Ārlietu ministrijas un Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, iesaistīto pašvaldību un Latgales plānošanas reģiona administrācija, kā arī tie, kuri piedalījās iepriekšējā programmā (2007.—2013. gads).

Programmas kopējais finansējums ir 27,08 miljoni eiro, t. sk. ES līdzfinansējums – 15,87 miljoni eiro, Krievijas – 7,94 un Latvijas līdzfinansējums – 1 miljons eiro. Tajā piedalās Krievijas Pleskavas apgabals un Latgale, šajā periodā programmai pievienojusies Zemgale, Rīga un Pierīga, kā arī Sanktpēterburga un Ļeņingradas apgabals.

Programmas galvenais mērķis – atbalstīt kopīgos pūliņus problēmu risināšanā, kas saistītas ar pierobežas attīstību, veicināt Latvijas un Krievijas  pierobežas teritoriju potenciāla stabilu izmantošanu.

Valsts varas iestādes, tostarp pašvaldības, kā arī nevalstiskās organizācijas varēs iesniegt kopīgus projektus programmas finansējuma saņemšanai. Lai to darītu, būs jāievēro nosacījumi – projekta īstenošanā jāpiedalās vismaz diviem partneriem no abām valstīm pierobežas teritorijā.

Visu rakstu lasiet 29. novembra numurā.