„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+14.0 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils novads gatavs kompensēt ceļa izdevumus citu pašvaldību skolēniem

Izglītības ministrijas savulaik ieviestais modelis „nauda seko skolēnam” par prioritāti padarījis nevis skolēnu, bet naudu. Samazinoties bērnu skaitam valstī kopumā, cīņa par katru skolēnu ir vēl spraigāka, lai pašvaldības varētu saglabāt savas skolas. Diemžēl, daļa jauniešu, kuri dažādu apstākļu spiesti izvēlējušies skolu nevis savā pašvaldībā, kur ir deklarēti un dzīvo, bet gan citviet, uz savas pašvaldības atbalstu nevar cerēt.

Šis jautājums atkal tika aktualizēts Daugavpils novada domes finanšu komitejā 1. decembrī, lemjot jautājumu par braukšanas maksas kompensāciju sabiedrisko maršrutu tīkla maršrutos atsevišķām personu kategorijām.

Saskaņā ar lēmuma projektu, divas jauniešu kategorijas varēs saņemt 100% kompensāciju par ceļa izdevumiem no savas dzīves vietas un attiecīgo mācību iestādi un atpakaļ. Proti, tie ir jaunieši, kas mācās Daugavpils novada vispārizglītojošās skolās, bet nedzīvo Daugavpils novadā. Kā arī uz kompensāciju varēs pretendēt tie Daugavpils novada skolu audzēkņi-sportisti, kuri trenējas ārpus novada teritorijas un ir iekļauti valsts izlases sastāvā vai ir kandidāti uz iekļaušanu izlasē. Skolēni varēs saņemt kompensāciju mācību gada garumā, bet sportisti  - visa gada laikā. Lai varētu saņemt kompensāciju, būs nepieciešams vecāku iesniegums, izziņa no attiecīgās mācību iestādes vai sporta federācijas, kā arī transporta biļetes.

Visu rakstu lasiet 6. decembra numurā.